Tájékoztatás adatkezelésről

Tájékoztatás adatkezelésről 

 

A Százlátó üveg Alapítvány (a továbbiakban: Adatkezelő), mint Adatkezelő a rendelkezésére bocsátott személyes adatok kezelése tárgyában az Érintettnek az alábbi tájékoztatást nyújtja: 

1. A kezelt személyes adatok köre 

Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig. 

2. Az adatkezelés jogalapja 

2011. évi CXII. törvény (Infotv.), illetve az érintett hozzájárulása. Személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel kezelhető. Tájékoztatjuk, hogy az adatkezelés az Ön hozzájárulásán alapul. A szolgáltatás igénybevétele során csupán azokat a személyes vagy különleges adatokat szabad felvenni, amelyek a szolgáltatás szempontjából feltétlenül szükségesek. 

Segítő szervezetként különösen fontosnak tartjuk a személyes adatok védelmét és megóvást. Csak olyan mértékben kérünk adatot, amennyire az a szolgáltatás igénybevételéhez minimálisan szükséges. Adott esetben el is tekintünk a személyes adatok felvételétől. 

3. Az adatkezelés célja 

Az adatkezelés célja az Érintett számára megfelelő információ, ajánlat, szolgáltatás nyújtása és kapcsolattartás, illetve panasz esetén a panasz közlésének lehetővé tétele, a panasz azonosítása és a törvényből származó kötelezettségek, kötelező adatok felvétele. 

4. Adattovábbítás 

Adatkezelő az Érintett személyes adatait harmadik személyeknek, valamint harmadik államok és nemzetközi szervezetek részére kizárólag az Érintett erre irányuló, kifejezett hozzájárulásával továbbíthatja. 

5. Az adatfeldolgozásra jogosultak köre 

Tájékoztatjuk, hogy a megadott személyes adatait az Adatkezelő más szervezete felé nem továbbítja. Erre kizárólag csak az érintett személyes bevonásával és kifejezett hozzájárulásával kerülhet sor, amennyiben más segítő intézmény bevonása javasolt.  

6. Az adatkezelés időtartama 

Az adatkezelés időtartama minden önkéntes alapon történő adatkezelési tevékenység esetében a cél megvalósulásáig, vagy adatainak kezelésére vonatkozó engedélye visszavonásáig és így személyes adatainak törléséig történik. 

Kötelező adatkezelés esetén a vonatkozó törvény vagy önkormányzati rendelet állapítja meg az adatkezelés időtartamát. 

7. Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok és jogorvoslati lehetőségek 

Bármilyen adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, észrevétellel, panaszával forduljon hozzánk a megadott elérhetőségen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Ha úgy véli, hogy az adatkezelés során a jogait megsértették és az Adatkezelőtől kapott válasz nem megfelelő, akkor a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat. 

8. Kapcsolat az Adatkezelővel 

Alapítvány neve: Százlátó üveg Alapítvány 
Székhely: 1053 Budapest, Ferenciek tere 4. 3. 10/a 
Nyilvántartási szám: 10725 
Adószám: 18198960-1-41 
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ebben a kategóriában nincsenek cikkek. Ha megjelennek ezen az oldalon az alkategóriák, akkor azok tartalmazhatnak cikkeket.

Rólunk

Az Alapítvány elnevezése a Tenyeremre tettem a lelkem… című József Attila versből származik:
„Tenyeremre tettem a lelkem:
Nézd meg, milyen szép százlátó üveg!”
A „százlátó üveg” mint szimbólum, azt a törekvést jelenti számunkra, hogy segítő munkánk során igyekszünk sokszínű válaszokat keresni. Alkalmazzuk a szociális munka, mentálhigiéné és pszichológia eszköztárát. Fő célkitűzésünk a mentális és addiktológiai problémákkal küzdő emberek támogatása.
Az Intaházi pszichiátriai és addiktológiai rehabilitációs osztály kiemelt együttműködő partnerünk.

Kapcsolat

Százlátó üveg Alapítvány

Alapító: Faludy Judit
Kuratórium elnöke: Papp Ákos
Hivatalos székhely: 1053 Budapest, Ferenciek tere 4. 3. 10/a
Alakulás éve: 2009
Bírósági bejegyzés száma: 10725
Bankszámlaszám: 11707024-20473556-00000000 (OTP Bank Zrt.)
E-mail: szazlatouveg@gmail.com
Adószám: 18198960-1-41